Spring naar inhoud

Jana Korb

Jana Korb maakt luchtacrobatiek, verhalend circus en voorstelling in de openbare ruimte. Met haar interdisciplinaire voorstellingen overstijgt ze traditionele grenzen: fysiek theater wordt gecombineerd met het hedendaagse circus, danstheater met trapezekunst, performance met acrobatiek. Zo ontstaan verdichte en ontroerende voorstellingen, waarbij het danselement als verhaal dient en de luchtacrobatiek de taal is.

Jana Korbs wereld van luchtacrotiek is pijnlijk menselijk, vertelt van persoonlijke dromen en neemt emoties kritisch onder de loep.

Frau Vladusch
Frau Vladusch woont alleen in haar keuken, met een strak georganiseerde dagelijkse routine en vele kleine alledaagse rituelen; allemaal onderworpen aan een strenge orde. De herhalingen, de zelfbeheersing en zelfcontrole zijn het resultaat van angst en pijnlijke herinneringen aan haar verleden.

Ze ontwikkelt geraffineerde nieuwe methoden van vergeten en verdringen. Haar herinneringen bewaart ze, veilig opgeborgen, op de zolder van haar geest.  Maar mevrouw Vladusch kan niet anders dan de zelfbeheersing te omarmen, het te vieren en te voelen, om de controle te verliezen. Via dromen en visioenen sluipen herinneringen binnen en veranderen in hoop.

Langzaam begint Frau Vladusch te veranderen.
terug naar programma