Spring naar inhoud

Dansvoorstelling

Uniek aan Festival Oeverloos is dat een aantal producties specifiek voor het festival en op locatie wordt gemaakt.

Oeverloos heeft theatermaakster Marinke Eijgenraam gevraagd een dansvoorstelling te maken aan de oever van de IJssel, bij Natuurderij Keizersrande. Drie dansers van verschillende leeftijden, gaan samen met Marinke de uitdaging aan om in drie dagen tijd een bijzondere voorstelling te maken met als decor een strandje, de IJssel en roeiboten.

Marinke heeft Moderne Theaterdans (2009) en Mime (2016) gestudeerd aan de AHK. Ze heeft als performer veel met Boukje Schweigman gewerkt, danst bij dansgezelschap Vloeistof en was afgelopen twee weken te zien met haar voorstelling Connotatie bij Over Het IJ Festival.

Boukje Schweigman, artistiek leider Schweigman&: “Marinke is een heel bijzondere en gedreven jonge maker. Ze zoekt trouw aan haar eigen beeld en bewegingstaal, zonder concessies te doen. Dit levert prachtig en intens beeldend theater op. Het werk is origineel en intiem. Tijdens haar afstuderen heeft ze pareltjes laten zien, ik kan niet wachten om haar nieuwste creatie te kunnen bewonderen!

Vloeistof


terug naar programma