Spring naar inhoud

Programma

Bekijk het Programmaboekje (drukwerk pdf), het tijdschema en het schematische kaartje met speellocaties, parkeerplaatsen en het centrale festivalterrein.

MUZIEKPROGRAMMA

Fratsen

In de jaren tachtig en negentig genoot Fratsen een cultstatus met hun vrolijke punkrock. Na vier studioplaten en talloze live cd’s hief de band zich begin 1996 op.

Sinds een paar jaar is Fratsen terug, en hoe! In 2014 brachten ze de lovend ontvangen comebackplaat Caspar uit. Het nieuwste album Spookt (april 2017) krijgt ook weer lovende kritieken (o.a. vier sterren in de Volkskrant).
Lees verder...

Datum: vrijdagavond 18 augustus
Aanvang: 22.15
Locatie: Centraal festivalterrein, naast De Ravensbosch, Randerpad 4, Diepenveen
Fratsen


Smutfish

De Nederlandse country noirband van Melle de Boer, met de beste muzikanten uit de Hofstad. Janneke Nijhuijs op bas, Dick Zuilhof op gitaar en Sean de Vries op drums.

De muziek van Smutfish heeft een ziel. Een heel oude, op Americana leest geschoeid. Qua klank & kleur maar ook vanwege de verhalen die Melle de Boer in z’n liederen vertelt.
Lees verder...

Datum: zaterdag 19 augustus
Aanvang: 22.15
Locatie: Centraal festivalterrein, naast De Ravensbosch, Randerpad 4, Diepenveen
Smutfish


Zea

Met Moarn Gean Ik Dea heeft Zea, begonnen als band maar tegenwoordig een soloproject van Arnold de Boer zijn eerste Friestalige album opgenomen.
Deze Friese Amsterdammer, tevens zanger van legendarische avant-garde punkband The Ex uitmaakt, heeft met tien nummers waarin thema’s als tijd en de dood vaak terugkomen zijn meest persoonlijke album gemaakt.
Lees verder...

Datum: donderdag 17 augustus
Aanvang: 22.00
Locatie: Centraal festivalterrein, naast De Ravensbosch, Randerpad 4, Diepenveen
Zea


Werede Tesfamichael

Werede Tesfamichael is een jonge krar-speler uit Eritrea. De krar is een vijf- of zessnarige lier. Het is een primitief snaarinstrument gemaakt van planken en snaren. De muziek is weemoedig en eindeloos en voert ons naar heel andere landschappen, warmte en droogte. Werede zingt traditionele en eigen liederen.

Werede speelt voorafgaand aan het optreden van Zea (Arnold de Boer).  Arnold werkt als zanger van The Ex veel samen met wereldmuzikanten. Dus misschien zit er nog wel een mooi gezamenlijk optreden in!

Datum: donderdag 17 augustus
Aanvang: 21.30
Locatie: Centraal festivalterrein, naast De Ravensbosch, Randerpad 4, Diepenveen
Bekijk Werede op Youtube
Speelman


Vera Bon & Band

De Deventer singer-songwriter Vera Bon bezingt in haar Nederlandstalige liedjes dát wat in het echte leven liever weggelachen wordt. Waar liefde is, is verdriet en waarom doen alsof het niet zo is? Juist die schaduwkanten zijn de lijm van het gebroken hart. Op het podium is ze niet bang om kwetsbaar te zijn en overspoelt ze met zachtzinnige melodieën maar krachtige teksten. Haar werk is een getrouwe weergave van wat haar raakt.

Ze begeleid zichzelf op gitaar en sinds kort heeft ze ook een band bestaande uit: Leon Senger (drums), Jop Albronda(bass), Dirk Overbeek (accorden) en Jurgen Houwers (viool).

Datum: vrijdag 18 augustus
Aanvang: 21.30
Locatie: Centraal festivalterrein, naast De Ravensbosch, Randerpad 4, Diepenveen
Facebook.com/verabonmuziek


Dansen met DJ Dennis

Elke avond sluiten we af met Dansen met DJ Dennis! In tegenstelling tot wat van de Deventer DJ verwacht mag worden, laat hij de techno, dubstep, garage en house thuis en komt met dansbare plaatjes, passend bij het karakter van dit niet-hippe en toch trendy festival.

Dennis Platvoet is organisator van festivals als het Rariteitenkabinet en LOS!, hij is radiomaker bij Koek FM, veelzijdig DJ, dubstepmuzikant bij Moonstones en niet in de laatste plaats kartonmaker.
Dennis is een graag geziene gast met een waanzinnige hoeveelheid energie.

Data: 17, 18 en 19 augustus
Aanvang: rond 23.00 / 23.15 uur
Locatie: Centraal festivalterrein, naast De Ravensbosch, Randerpad 4, Diepenveen
Dennis Platvoet


VOORSTELLINGEN

Jana Korb (D)
Frau Vladusch - TrapezTanzTheater

Met poëtische scènes en een passie voor detail vertelt Jana Korb een verhaal over de schoonheid van alledaagse bewegingen, droombeelden over kunnen vliegen en de herinneringen van een oude vrouw. Artistieke trucs versmelten in lichaamstaal die pijn zichtbaar maakt, maar toch tot lachen dwingt.
Lees verder...

Data: 17, 18 en 19 augustus
Duur: 30 minuten
Aanvang: 14.10 I 18.15 I 21.00
Locatie: De Ravensbosch, Randerpad 4, Diepenveen
Luftartistin


Jacob Slagman
Grasshoppers shop

Samen met het Publiek, vertrekt een Duo op zoek naar de verhaalrijke winkel van de Sprinkhaan. In de winkel van de Sprinkhaan kan men namelijk alles kopen, behalve de zon, de maan en de sterren. Een opwindende, avontuurlijke reis begint in de wereld van de fantasie, die snel toont hoe weinig eigenlijk nodig is, om materieel geluk te vervangen.
Lees verder...

Data: 17 en 18 augustus
Duur: 30 minuten
Aanvang: 15.00 I 17.15 I 20.10
Locatie: De Kleine Wildenberg
Slagmanproducties


Garage TDI
Rouwkost

Rouwkost is een muzikale festivalvoorstelling die je hart laat kloppen, het bloed met 160 km per uur door je aderen laat stromen, het brein prikkelt en je vol levenslust op pad stuurt om een nieuwe stap te zetten in de reis die je voor jezelf uitstippelt.
Lees verder...

Spel: Marjet Spook en Annemiek Funneman

Data: 17, 18 en 19 augustus
Duur: 30 minuten
Aanvang: 14.45 I 16.30 I 20.10
Locatie:  Brandgang in het bos tussen Bouwhuisweg en Schapenzandweg.
Let op: Deze locatie is komen te vervallen. Nieuwe locatie van de voorstelling Rouwkost is Rustpunt Randerpad, Randerpad 2 in Diepenveen, vlak bij het festivalterrein.
Garagetdi


The Bombastics (D)
Clownbeat

De leukste clownsband ter wereld komt naar Deventer! De meeste mensen luisteren graag naar muziek, alle mensen houden van lachen. Als je deze twee mixt krijg je The Bombastics met hun unieke en vrolijke clownbeat. Ze spelen alles, als het maar vrolijk is. Grotesk, grappig maar met stijl.
Lees verder...

Data:  17 en 18 augustus
Duur: 30 minuten
Aanvang: 16.30 I 19.30
Locatie: Herma's Theetuin, Bockhorsterstraat, Olst
The Bombastics


PRODUCTIES SPECIAAL VOOR HET FESTIVAL EN OP LOCATIE GEMAAKT

Inga Schneider

The Welcoming Project
Zangvoorstelling

In de ruïnefolly bij landgoed De Haere vindt een intieme (modern)klassieke zangvoorstelling plaats onder leiding van mezzo-sopraan Inga Schneider.
De voorstelling wordt gezongen door ervaren amateurzangers en muzikaal begeleid door celliste Fleur Dikken en accordeonist Juul Beerda.
Lees verder...

 

Data: 17, 18 en 19 augustus
Duur: 20 minuten
Aanvang: 14.30 I 16.30 I 17.30 I 19.15
Locatie: Ruïnefolly bij De Haere
Inga Schneider
Juul Beerda


Martin Knaapen  Jeroen Diepenmaat
IJskelder

Op het eiland naast het landhuis Nieuw Rande staat een ijskelder. Het is er vochtig, koud en donker maar ook intrigerend en sprookjesachtig.
Dichter Martin Knaapen en (geluids-)kunstenaar Jeroen Diepenmaat gaan op zoek naar de geluiden in die kelder en proberen die te laten spreken in bijzondere ritmes en vaak donkere gedichten.

IJskelder
is een experimentele voorstelling waarbij de geluiden de gedichten versterken en de gedichten de geluiden. Maar hoe hard de twee ook werken, het is de kelder die de toon zet.
Lees verder ...

Data: 17, 18 en 19 augustus
Duur: 15 minuten
Aanvang: 14.15 I 16.00 I 17.30 I 19.30
Locatie: IJskelder op het eiland bij Nieuw Rande
Martin Knaapen
Jeroen Diepenmaat


Veronika Simonett

Veronika Simonett
Met een echo ben je nooit alleen

Het jodelen draagt ver waardoor mensen in afgelegen gebieden met elkaar konden communiceren. De bergen roepen mee, je krijgt een echo: je bent nooit alleen.

Veronika Simonett leert je de beginselen van het jodelen op de enige heuvel in het bos bij De Haere. Een unieke ervaring!
Lees verder ...

Data: 17, 18 en 19 augustus
Duur: 30 minuten
Aanvang: 15.00 I 18.00 I 19.50
Locatie: Heuvel in het bos naast parkeerplaats De Haere
Veronika Simonett


Shakespeare pop-up boswandeling

Ze zitten allemaal in ons collectieve geheugen, de klassiekers van William Shakespeare. Maar je stokt als je even kort moet vertellen hoe het ook al weer ging. Hamlet? Macbeth?

Acteurs Joyce van Esch en Nynke Borgman brengen samen met het publiek een Shakespeare klassieker opnieuw tot leven. Deze collectieve improvisatie was tijdens het afgelopen LOS festival zo succesvol dat besloten is dit avontuur in de weidse natuur rond De Haere te prolongeren.

Data: 17, 18 en 19 augustus
Duur: 30 minuten
Aanvang: 15.35 I 18.35 I 20.25
Locatie: De grachtkant van Kasteel De Haere


ONDERWEG

Jeroen Diepenmaat
speeldoosjes

Aan een stapel boomstammen zijn speeldoosjes gemonteerd die door de bezoekers ‘aangezet’ kunnen worden. De doosjes, die per stuk slechts twee tonen laten horen, vormen samen een klankspel dat tot diep in het bos te horen is.

Data: 17, 18 en 19 augustus
Doorlopend
Jeroen Diepenmaat


Boswachter Prins

Prins Franken is een echte natuurliefhebber. In een korte wandeling langs de IJsseldijk weet hij zijn enthousiasme op de bezoekers over te brengen. Je krijgt alle weetjes over de bomen, houtsoorten, dijkdoorbraken en hun unieke biotoop te horen. En waar deze bosprins het even niet meer weet zuigt hij ter plekke een wetenschappelijk verantwoord verhaal uit zijn duim. Je bent na afloop een stuk wijzer geworden of in ieder geval uitstekend vermaakt.

Data: 17, 18 en 19 augustus
Duur: zolang Boswachter Prins het leuk vindt
Aanvang: wanneer het Boswachter Prins uitkomt